Ce este o retragere spirituală (Retreat) și cum aceasta experienta ne poate îmbunăți viața, sanatatea, relatiile?

Am experimentat prima data un Retreat la 16 ani cind am plecat intr-o călătorie cu grupul de profesori de yoga din care făceam parte in Rep. Moldova. 🧘‍♀️

Timp de ani buni ma chinuiam pe ascuns cu boala Bulimia si cautam soluții sa ma vindec. (Mai multe despre aceasta experienta voi povesti într-un alt Blogpost) Acea călătorie a fost o experienta profunda și revelatoare in care am simțit ca am devenit un tot întreg. Sentimentul apăsător de Singurătate pe care îl simteam deseori, dispăruse. Iar in interiorul meu, instalinduse o liniște extraodinara. Un timp indelungat dupa aceasta experienta aveam senzația ca nu mergeam, insa pluteam prin viața.
In acea calatorie, nu știam ca am experimentat un Retreat. Iar peste ani auzisem noțiunea de Retreat Spiritual de la niste prieteni si impreuna cu Vadim am fost curiosi sa ne aprofundăm și sa experimentam diverse feluri de Retreat cu shamani si ghizi spirituali. De atunci aceasta e metoda noastră preferata de a petrece o “vacanta ”.

Voi începe prin a explica mai intii de toate ce nu este un Retreat
Nu este DOAR o vacanța obișnuita unde petreci timpul la mare, munte sau profiți de culinaria unei noi tari și puncte turistice interesate.

E ceva mai profund …. o retragere in interiorul sinelui prin diverse experiente spirituale, departe de mediul înconjurator obișnuit, prin Meditatie, Yoga, Medicina Sacra, Constelatii familiale, Ritualuri Ancestrale, scaldat in apa rece, Detoxifierea organismului. Toate aceste In sinul naturii feerice intrun grup de oameni calzi si cu intentii nobile.

Formele de Reatreat sunt multe și atunci cind alegi un Retreat depinde foarte mult de intentia (dorinta)ta. Ce dorești sa obții in urma acestuia. Citeva exemple de intenții ar fi : dorești sa te descoperi, dorești sa te vindeci, sa găsești pace in interior, sa înveți sa te iubești/sa te accepți, sa experimentezi un nivel nou de conștiința sau sa descoperi Adevarul despre ceea ce te înconjoară (sa iesi din Matrix)

Metodele sunt foarte diferite și îl alegi in dependentă de ceea ce te atrage mai mult sa trăiești ca si experienta, insa pina la urma toate au același scop : “DESCOPERIREA SINELUI”, Redescoperirea adevaratului Eu.
Tu cel care ești Dincolo de frici tale , dincolo de Egoul tău , dincolo de programele care ti-au fost transmise din generație in generație prin părinții tai, dincolo de normele impuse de societate.

Oamenii și energia care se aduna la astfel de experiente spirituale sunt de o frumusețe inexplicabilă,iar diferența dintre Eu și alti oameni dispare. Grupul devine un Tot întreg care împreuna sau adunat pentru a se ridica la un nou nivel de conștiința. #WeAreAllOne

Din experienta am observat ca unele persoane care sunt doar curioase de așa experiente, dar care nu sunt gata la nivel spiritual sa ajungă la un Retreat, ceva se canceleza, se schimba planurile, părerile, mai pe scurt astrele ii dau un semn ca încă nu e pregătit pentru așa o experienta. Dar nu e nimic rău sau bun…. in asta … daca ti se întîmpla , ACCEPTA și continua drumul in direcția care te ghidează intuiția fara regrete. Cind vei fi gata, oportunitatea si posibilitatea va aparea.

As vrea totodata sa atrag atenția, dacă dorești sa experimentezi un Retreat in care se folosește medicina sacra (Ayoaska, Iboga, Bufo etc) îți recomand sa mergi alături de un cerc de oameni in care simți ca poți sa ai încredere. Sau prin recomandare de la cineva in care ai încredere și care deja a participat la așa fel de Retreat. Este o experienta foarte adincă, revelatoare și totodata -vulnerabila. De aceea fa tema pe acasa inainte de a te aventura.

Benefíciile unui Retreat sunt enorme daca esti o persona cu mintea deschisa. Citeva din ele sunt:

  • intelegerea profunda despre cine esti Tu si cine e egoul tau
  • Incredere in viitor si in ceea ce ti-ai propus
  • Dragoste necondintionată fata de sine si tot ce te inconjoara
  • Vindecare spirituala, iar ca rezultat vindecare fizica
  • Gasirea misiunii tale
  • Recuperarea puterii interioare
  • Maturizare (prin Vindecarea copilului interior)

Aceasta calatorie in interiorul sinelui daca ai experimentat-o macar odata iti va aduce beneficii enorme fara indoiala, și pentru a menține aceasta stare de unificare, de pace si implinire spirituala in viata de zi cu zi necesita ca și in orice nu te-ai apuca: consistentă. Deci lucrul continua si dupa sfirsirea retreatului. Caci viata te poate lua din nou in virtejul ei, in rutina zilnica si fuga continua pentru a-l satisface pe domnul Egou. Dupa un Retreat, continua sa faci meditatie ( sau rugaciune), sa-ti rezervezi un timp doar pentru Tine și cu Tine, fa-ti un ritual care sa-ti placa si sa te aduca mai aproape de cine esti cu adevarat. In starea ta de gratie!

Intr-un sfirsit as vrea sa te las cu asta: noi vedem, intelegem și avem doar ceea ce cunoaștem, și mereu cautam confirmare in exterior ca ceea ce cunoaștem este adevărat. Cum zice Vadim Turcanu “daca ai un Opel Vectra, vezi peste tot doar Opel Vectra. Lumea exterioara e doar o reflexie a ceea ce suntem in interior 🌞

Un nou nivel de viața necesita despartirea de cel vechi si primirea noului Tu 💙

Te cuprind cald

#stayconcious, #bepresent, #awareness, #uncagexretreat #retreat

———————
De ce in Uncagex suntem pasionati sa organizam Retreaturi ?

  • Deoarece suntem dedicati sa ajutam oamenii sa se traiasca o experienta profunda de transformare
  • Deoarece din multiplele experiente pe care le-am trait pe pielea proprie, am selectat doar acele experiente care ne-au ajutat pe noi
  • Deoarece echipa noastra e compusa din ghizi spirituali in care avem profunda incredere si suntem bucurosi sa impartim aceste experiente si conexii valoroase cu cei care sunt gata sa se « Trezeaca »

Autor: Ana Daud, co-facilitator “Regasirea Sinelui” Retreat