Cum să te menții sănătos – despre Energie a corpului

Cu toate că am fost sportiv de performanță, campion Național și reprezentant al Republicii Moldova la campionatul European de Judo la vârsta de 17 ani, de două decenii nu mai practic acest sport căci viața mea a luat o nouă cotitură și m-am focusat spre un nou scop. 

În același timp dorința de a menține un corp sănătos și setea de provocare fizică îmi este în sânge. 

După mai multe încercări a practicilor promovate de diferiți antrenori și învățători, nu reușeam să urmez nici unul cu strictețe și mi-am creat un program combinînd diverse practici,  pe care îl mențin deja de șase ani fără întrerupere. Am expus mai detaliat despre acesta în cartea “Restartează-te cu APĂ” și acum este practicat cu succes de majoritatea celor pe care-i susțin în atingerea scopurilor sale. Totodată, un lucru important pe care doresc să-l menționez este  că acest program mă ajutat să alerg maratonul Londonez fără să mă pregătesc de acesta.

Am să încerc să-l expun aici pe scurt. 

Până a trece la exerciții, un element important este Mâncarea. Am eliminat cât mai mult din carne și carbohidrați, și am adăugat mai multe legume și fructe. Timp de un an, nu am mâncat carne deloc, însă deoarece îmi place carnea, mai ales stake’ul, am decis  totuși să o consum, însă mai rar și în cantitate mai mică. Când mănânc carne, încerc să o combin neapărat cu multe legume. 

Ok, când am stabilit cu mâncarea, trecem la exerciții. 

Cea mai mare problemă cu Exercițiile (dar și în multe alte aspecte folositoare pentru viața noastră) este CONSISTENȚA. Îndeosebi în timpul creșterii unei afaceri, este nevoie de un nivel înalt de disciplină pentru a menține exercițiile fizice, deoarece sunt perioade de presiune mintală, pot apărea probleme  în afaceri dar și în relații. 

Soluția cu care am venit eu, este un set eficient de exerciții care necesită un timp de până la 20min pe zi.

Daca te intrebi “Este de ajuns să te menții în formă făcând exerciții maxim 20 min pe zi ? 

Exact, este de ajuns dacă le faci constant! Și cum zicea un om înțelept “dacă nu găsești       10 min pe zi pentru tine- înseamnă că nu trăiești”

Această metodă pe lînga beneficiile menționate mai sus, îmi dă și o liniște sufletească căci știu că dacă în timpul zilei nu am reușit să fac toți pașii pe care mi i-am plănuit pentru acea zi,  sunt liniștit deoarece știu că minimum UN lucru important, a fost bine menținut. 

Este unul dintre puținele lucruri care sunt în controlul meu. Căci restul- sunt deseori determinate de o mixtură de circumstanțe, oamenii din jur și calitatea pașilor pe care i-am făcut. 

Împart aici mai jos un video în care prezint acest program. 

La fel îl folosim cu succes și la Retretul de cinci zile “Regăsirea Sinelui” pe care-l efectuam în Spania. Acest set de exerciții este mereu urmat de o scurtă meditație de mulțumiri pentru ziua de astăzi și de un duș cu apă rece (beneficiile dușului rece este o istorie aparte- le poți găsi pe net sau scrieti-mi aici și am să ți-l prezint în alt blogpost).